Springworks o le a faʻaopoopoina le 500,000 sikuea faatafafa o hydroponic faʻatoʻaga greenhouse greenhouse

Lisbon, Maine - Springworks, o le faʻatoʻaga sili ona tele ma muamua faʻamaonia organic anhydrous faʻatoʻaga i Niu Egelani, i aso nei na faʻasalalau fuafuaga e faʻaopoopo le 500,000 sikuea mita o le greenhouse space.
O le faʻalauteleina tele o le a faʻaauau pea ona tautuaina le toʻatele o tagata faʻatau a Maine Farms, Whole Foods Supermarket ma Hannaford Supermarket, faʻapea foʻi ma le tele o faleaiga i le lotoifale, faleoloa ma isi faleoloa.O nei falegaosimea o le a tu'uina atu i Springworks le latisi fa'aola fou fa'amaonia.
O le ulua'i fale e 40,000 sikuea futu o le a fa'aaogaina i le masina o Me 2021, lea o le a fa'atoluina ai le gaosiga fa'aletausaga a le kamupani o le Bibb, romaine lettuce, letus, salati dressing ma isi oloa, ma le faitau afe o pauna o le tilapia., Le mea e taua i Springworks' tuputupu aʻe faagasologa o aquaponics.
O le na faavaeina le Springworks, o Trevor Kenkel e 26-tausaga le matua, na faavaeina le faatoaga i le 2014 i le 19 o ona tausaga, ma na ia taʻua le tele o le tuputupu aʻe o aso nei i le faateleina o oka mai supamaketi e tali atu i le COVID-19.
O le faʻamaʻi ua mafua ai le tele o faʻaleagaina o faleoloa ma tagata faʻatau o loʻo lagolagoina i latou.O le tuai o felauaiga mai le Talafatai i Sisifo o loʻo faʻamalosia ai le au faʻatau supamaketi e suʻe ni punaʻoa faʻapitonuʻu ma faʻaitulagi mo le tele o meaʻai saogalemu, lelei ma gafatia.I Springworks, o la matou faiga fa'anatura e fa'atatau i le ola fa'anatura e tu'uina atu auaunaga i itu uma.O lenei metotia e faʻaaogaina ai le 90% le itiiti ifo o le vai nai lo isi metotia, e le faʻaogaina ai vailaau faʻamaʻi, ma mafai ai ona maua fualaʻau lanu meamata suamalie i le tausaga atoa.Ma i'a."O le tala lea a Kenkel.
Ina ua lauiloa le faʻamaʻi i le 2020, na faʻatau e Whole Foods Springworks e teu ai / faʻaputu oloa latisi e faʻafetaui le tele o manaʻoga mo le latisi faʻaola mai tagata faʻatau i le itu i matu sasaʻe.O le tele o faleoloa ua o'o i le le mautu o le Talafatai i Sisifo ona o le tuai o fela'ua'iga ma isi fa'afitauli o sapalai ma tiliva atu i isi atunu'u.
Na faalautele e Hannaford le tufatufaina atu o le latisi Springworks mai Niu Egelani i faleoloa i le eria o Niu Ioka.Na amata auina atu e Hannaford le latisi Springworks i nai faleoloa i Maine i le 2017, ina ua suʻe e le filifili le latisi i le lotoifale i Kalefonia, Arizona ma Mekisiko.
I totonu o le lua tausaga, Springworks 'auʻaunaga ma le lelei na faʻaosofia ai Hannaford e faʻalautele lana tufatufaina i faleoloa uma i Maine.E le gata i lea, ina ua faʻateleina le faʻamaʻi faʻamaʻi ma tagata faʻatau, na faʻaopoopo e Hannaford Springworks i lana faleoloa i Niu Ioka.
Na taʻua e Mark Jewell, le pule o vaega o oloa tau faatoaga a Hannaford: “O le a siaki ma le faaeteete e le Springworks atigipusa uma pe a faafetaiaʻia a tatou sapalai latisi manaʻomia ma ausia le leai o se meaʻai.Amata i lona faiga fa'atusa o i'a-fuala'au, o le a tatou tuputupu a'e lanu meamata, sili atu le lelei o fua fou fou.O nei mea, faʻatasi ai ma a latou faʻataʻitaʻiga lelei mo le saogalemu o meaʻai, avanoa i tausaga taʻitasi ma le latalata i le matou nofoaga autu, na matou filifilia ai Springworks Nai lo le filifilia o oloa faʻatoʻaga e lafo i le atunuʻu, e faigofie lava.
E le gata i oloa e aofia ai le Springworks' Organic Baby Green Romaine lettuce, na suia ai foi e Hannaford a latou latisi laula'au lanumeamata o lo'o i ai nei i le Springworks brand, lea e mafai ona maua ai le aofa'i sa'o o le latisi crispy mo se salati e tasi po'o le smoothie.
O Kenkel ma lona tuafafine o Sierra Kenkel sui peresitene sa i ai talu mai le amataga.Sa ia suʻesuʻeina ma atinaʻe ituaiga fou e fetaui ma manaʻoga pisinisi a le au faʻatau oloa ma faʻafetaui le olaga ma manaʻoga o tagata faʻatau.
"O tagata faʻatau e faʻatauaina le lelei ma le manino o loʻo talosagaina supamaketi mo oloa faʻaola mai tagata gaosi meaʻai i le lotoifale," o le tala lea a Sierra, o loʻo nafa ma le faʻatauga ma le maketiina o Springworks.
"Mai fatu i le faʻatau atu, matou te galulue malosi e tuʻuina atu le latisi fou ma sili ona suamalie o loʻo faʻamoemoeina e faleoloa e pei o Whole Foods ma Hannaford, ma mea e tatau ai a latou tagata faʻatau. o le a atili fa'aleleia atili ai lo tatou mafaia ona toto le latisi suamalie, fa'alesoifua maloloina, ma fa'amaonia aiā tatau i tausaga ta'itasi e fa'agaioi ai fuala'au lanu meamata fa'apitoa i le lumana'i. I Maine."
Springworks na faavaeina i le 2014 e le Pule Sili o Trevor Kenkel ina ua na o 19 ona tausaga.O ia o se faifa'ato'aga greenhouse hydroponic i Lisbon, Maine, na te gaosia le latisi fa'amaonia ma le tilapia i le tausaga atoa.I'a-fuala'au symbiosis ose ituaiga o fa'ato'aga e fa'alauiloa ai le fa'aa'oa'oga fa'anatura i le va o la'au ma i'a.A fa'atusatusa i fa'ato'aga e fa'atatau i le 'ele'ele, o le Springworks hydroponic system o lo'o fa'aogaina ai le 90-95% le fa'aitiitia o le vai, ma o le faiga fa'apitoa a le kamupani e maua i le eka e 20 taimi e maualuga atu ai nai lo fa'ato'aga masani.
O i'a ma fuala'au symbiosis ose faiga fa'ato'aga lea e lagolagoina ai e i'a ma la'au le tuputupu a'e o le tasi ma le isi i se faiga tapuni.O le vai o lo'o maua mai i le fa'ato'aga o i'a e pamu i totonu o le moega e fafaga ai la'au.O la'au nei e fa'amama le vai ona toe fa'afo'i lea i le i'a.E le pei o isi faiga (e aofia ai le hydroponics), e leai ni vaila'au e mana'omia.E ui lava i le tele o mea lelei o hydroponics, e na o ni nai fale fa'apisinisi hydroponics i totonu o le Iunaite Setete.


Taimi meli: Apr-20-2021

Tuu lau Feau

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou